50 χρόνια εμπειρίας και καινοτομίας

H Balkan Agro είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας οπορωφόρων δενδρυλλίων στην Ελλάδα. Η ιστορία της ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1960 όπου ξεκίνησε ως μια οικογενειακή επιχείρηση για να εξελιχθεί σε μια πρωτοποριακή επιχείρηση με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες και παρουσία σε πολλές χώρες των Βαλκανίων και του εξωτερικού.

Με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στην παραγωγή και στον πολλαπλασιασμό οπωροφόρων δενδρυλλίων και οδηγό τη γνώση, το μεράκι και την αγάπη για τη γη και τους καρπούς της που κληρονομήσαμε από παππού και πατέρα, ως τρίτη γενιά συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και την παράδοση στην καινοτομία, ακολουθώντας τις νεότερες τάσεις και μεθόδους στο πεδίο της δενδροκομίας.

Βασική μας αρχή είναι να προσφέρουμε πάντοτε ποιοτικό υλικό και να είμαστε κοντά στον παραγωγό γιατί γνωρίζουμε πως τα φυτά μας δεν είναι απλό εμπόρευμα αλλά μια σοβαρή επένδυση για κάθε πελάτη μας.

Όλα τα υποκείμενά μας προέρχονται από μικροπολλαπλασιασμό από τα εργαστήρια «Vitro Plant» και «BATTISTINI». Μετά από αυστηρό έλεγχο, διαλέγουμε οι ίδιοι τα κατάλληλα υποκείμενα για κάθε είδος οπωροφόρου ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα δενδρύλλια μας θα έχουν όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα τους δώσουν την καλύτερη δυνατή καρποφορία. Έτσι, χρησιμοποιούμε και πειραματιζόμαστε διαρκώς με νέα καινοτόμα υποκείμενα, κατάλληλα για την δενδροκαλλιέργεια.

Για τον πολλαπλασιασμό των δενδρυλλίων επιλέγουμε τα καλύτερα εμβόλια με αρκετά από αυτά να προέρχονται από τη μητρική φυτεία μας, όπου είναι απαλλαγμένα από ιώσεις και βακτήρια ή από συνεργάτες μας στο εξωτερικό.

Στα φυτώρια μας εισάγουμε και παράγουμε δοκιμασμένες, παραδοσιακές ποικιλίες ενώ ταυτόχρονα αναζητούμε νέες πρωτοποριακές ποικιλίες, ψάχνοντας πάντα για το διαφορετικό και το ιδιαίτερο ώστε να καλύψουμε κάθε ανάγκη των πελατών μας.

Οι διεθνείς συνεργασίες μας, η μοναδική ποικιλία σε υποκείμενα και δενδρύλλια και πάνω απ’ όλα οι εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία των ανθρώπων μας αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την επιτυχία της επιχείρησής σας.