1

BALKAN AGRO ΚΑΙ PSB PRODUCCION VEGETAL

Στις 24 Σεπτεμβρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε αντιπροσώπους από τον Ισπανικό οίκο PSB Producción Vegetal στα πλαίσια της νέας συνεργασίας μας.

Η PSB Producción Vegetal δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών πυρηνοκάρπων και στην παραγωγή και εμπορία οπωροφόρων δενδρυλλίων. Με έδρα τη Μούρθια στο νότο της Ισπανίας και πειραματικούς σταθμούς στην Λέριδα της Ισπανίας και στο Ντρόμ της Γαλλίας γίνεται πειραματισμός πάνω στην βελτίωση υπαρχόντων και ανάπτυξη νέων ποικιλιών καθώς και παρατηρήσεις για το πώς η κάθε ποικιλία λειτουργεί και αντιδρά σε διαφορετικές περιοχές με διαφορετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Κατά την επίσκεψη τους περιηγήθηκαν σε αγρούς της περιοχής και ενημερώθηκαν από εμάς για τα δεδομένα γύρω από την  δενδροκαλλιέργεια στην Ελλάδα και ειδικότερα για την καλλιέργεια πυρηνοκάρπων σε Ημαθία, Πέλλα και Λάρισα. Το απόγευμα σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον παρουσίασαν τη δουλειά και το έργο της εταιρίας τους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν παραγωγοί από περιοχές ενδιαφέροντος, γεωπόνοι και εκπρόσωποι βιομηχανιών και συνεταιρισμών και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες ποικιλίες που από φέτος θα είναι διαθέσιμες και από την Balkan Agro, καλλιεργητικές τεχνικές καθώς και όλες τις νέες τάσεις στον τομέα της δενδροκαλλιέργειας και της εμπορίας φρούτων.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και σας περιμένουμε στην έδρα μας στις Σαραντόβρυσες για να συζητήσουμε από κοντά και να βρούμε αυτό που έχει ανάγκη η καλλιέργεια σας.